Еленска кайма

28/10/2015
Славейко
отСлавейкоНовак
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 276
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • дивечово месо - 1 кг еленско
  • свинско месо - 1.5 кг
  • свинско месо - 500 г сланина
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • оцет - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Еленското месо се измива и се накисва за една нощ в оцет и вода. След това се отцежда, нарязва на едро и се осолява добре.

Оставя се върху наклонена плоскост за един ден, за да се отцеди от течността, която ще се образува.

След това дивечовото месо, сланината и свинското месо се смилат и се омесват с подправките. Каймата се оставят на студено място за 2-3 дни и после се употребява по първоначалния замисъл.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар