Класически пържени филийки с яйца

30/10/2015
Гери
отГериНовак
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 622
  • Преглеждания за месеца123
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете изпълнението на рецептата, като в голяма купа разбиете яйцата. Постепенно добавете към тях прясното мляко, брашното, бакпулвера, захарта и солта.

Разбъркайте, за да се получи гладка смес. Потопете всяка филийка в сместа за няколко секунди. Важното е да се напои и от двете страни. След това изпържете филиите в много мазнина.

Пържете всяка страна до добиването на златист цвят. След това извадете филиите и ги наредете върху кухненска хартия, за да се освободят от ненужната мазнина. Готовите филии поднесете в зависимост от личните си предпочитания.

Забележка: Рецептата ще е по-сполучлива, ако се използва хляб на 2-3 дни.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Mima Georgieva
Mima Georgieva
28.07.2017 15:55
Аз ги правя по друг начин и стават много вкусни .. правя смес от брашно, яйца, сол, сода и вода след което овалвам и пържа в олио . Стават страхотни, сладки не ги харесваме .
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
07.05.2016 09:49
дааа, събота сутрин винаги е филиики, мекици или палачинки- няма да живеем с орлите все пак
0
0
Гергана  Георгиева
Класическите пържени филийки, правя ги често и определено най-много си ги харесваме по този начин приготвени.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв