Бухти с мая

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
10/11/2010
"Най-пухкавите бухти се правят с мая, опитайте, за да се уверите "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции25-30 бр.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 007
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • вода - 700 мл хладка
  • мая - 2 пакетчета суха
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
  • прясно мляко - за потапяне на лъжицата

Начин на приготвяне

От продуктите се замесва тесто, което трябва да е с по-голяма гъстота от кексовото. Оставя се да втаса около час и повече на топло.

Разбърквате го с лъжица и когато бухне отново, пържите в много мазнина (толкова, че бухтите сами да се обръщат). От тестото се загребва с ръка малко топче, което се поставя в топната в прясно мляко лъжица и се пуска в мазнината.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Биби
Биби
08.04.2012 18:02
Продължителността на втасването зависи от температурата в стаята. Просто наблюдавай тестото - когато възвърне обема си от преди да го разбъркаш, значи започваш да го ползваш
0
1
ина
ина
08.04.2012 15:28
Какво се има предвид '' да бухне отново''? Колко време е нужно,още час ли ?
0
0
юлия даракчиева
юлия даракчиева
24.09.2011 20:22
Тези бухтички би трябвало да могат да се замесят и втасат в машина за хляб, нали ? А дали маята може да се замени с кубче, цяло ? Сухата мая е в различни грамажи, може би трябва да е от 7 грама ?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти