Бухти с мая

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
10/11/2010
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции25-30 бр.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо18 746
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • вода - 700 мл хладка
  • мая - 2 пакетчета суха
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
  • прясно мляко - за потапяне на лъжицата

Приготвяне на Бухти с мая

От продуктите се замесва тесто, което трябва да е с по-голяма гъстота от кексовото. Оставя се да втаса около час и повече на топло.

Разбърквате го с лъжица и когато бухне отново, пържите в много мазнина (толкова, че бухтите сами да се обръщат). От тестото се загребва с ръка малко топче, което се поставя в топната в прясно мляко лъжица и се пуска в мазнината.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.2
Общо 9 гласували
5 5
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Биби
08.04.2012 18:02
Продължителността на втасването зависи от температурата в стаята. Просто наблюдавай тестото - когато възвърне обема си от преди да го разбъркаш, значи започваш да го ползваш
0
1
ина
08.04.2012 15:28
Какво се има предвид '' да бухне отново''? Колко време е нужно,още час ли ?
0
0
юлия даракчиева
24.09.2011 20:22
Тези бухтички би трябвало да могат да се замесят и втасат в машина за хляб, нали ? А дали маята може да се замени с кубче, цяло ? Сухата мая е в различни грамажи, може би трябва да е от 7 грама ?
0
0
Дебелата Берта
Пробвай с кухненски робот, а ако нямаш - и на ръка или с бъркалка става. Пише, че трябва да е по-гъсто от кексовото и е нормално да се лепи. Сложи по-малко вода, ако искаш.
2
0
Lina
15.07.2011 10:48
Сега я опитах тази рецепта и трябва да отбележа, че с миксер не може да меси, и с ръка не може да се меси.
С миксера тестото се качва нагоре по бъркалките, а когато опитах с ръка - се лепи по ръката, не се отлепва.
Тогава опитах с ръчна бъркалка, но не е лесно за бъркане,
и остават малки бучки.
Кажи ми как го замеси това тесто ?
0
0
zlati
18.12.2013 17:02
Затова миксерите обикновенно вървят с 2 вида приставки - за по твърдо тесто и за по меко (течно или... не знам как да се изразя :)).
Лина, с кои приставки си бъркала?
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с