Свински стек на скара

31/10/2015
Traiko
отTraikoНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 413
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се начуква с чукче и се оставя настрана. Ябълките се измиват, обелват и настъргват. Лукът и чесънът се скълцват. Лимоните се изстискват.

В дълбока купа се редят един по един стековете, като се поръсва с всички твърди продукти и се полива с течните съставки. Съдът се запечатва с фолио и се слага в хладилника за 3 часа.

През това време периодично се разклаща. Маринованите пържоли се изтръскват от марината и се пекат на намазнена със сланина скара от двете страни. По желание стековете могат да се поднесат с гъбен сос.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар