Имамбаялдъ по турски на фурна

28/10/2015
Събка
отСъбкаНовак
"Сгответе най-вкусното имамбаялдъ по тази рецепта и ще плените сърцето на любимия човек "
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 296
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително нарязаният лук се задушава в олио. Към него се добавят нарязаните на парченца чесън и домати. Поръсва се с нарязания копър и останалите подправки.

Продуктите се разбъркват, оставят се да покъкрят 5 минути и се отдръпват от огъня. Патладжанът се измива и почиства. Разрязва се на две половини и всяка от тях се запържва леко от двете страни в тиган.

Така обработеният патладжан се поставя в намаслена тава, като кожата му трябва да е от страната на съда. Получените лодки се пълнят с доматената плънка.

Ястието се напръсква с лимонов сок и се поръсва с още подправки. Пече се в загрята на 180 градуса фурна около 40 минути. Гарнира се с люти пържени чушки и се поднася.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар