Лесна пилешка манджа

28/10/2015
Катя
отКатяНовак
"Лесна пилешка манджичка със зеленчуци, която ще услади още повече с чаша студена бира "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 471
  • Преглеждания за месеца557
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се измиват и се накисват в гореща вода за 1 час. В касерола се загрява масло. Запържва се пилешкото месо, нарязано на кубчета и след като стане готово, се маха.

Вътре се задушава нарязаният лук. Щом той стане прозрачен, се добавя и останалия надребнен зарзават. Когато всички продукти омекнат, месото се връща обратно в касеролата.

Всичко се поръсва с подправки и със чукан чесън. Ако яденето е прекалено гъсто може да се разреди с малко сухо вино, но ако консистенцията му ви устройва, можете да пропуснете тази стъпка.

Манджата се оставя да къкри под похлупак още 5 минути и се отстранява. Сервира се със свежи листенца копър и магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар