Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с песто и зехтин

Банички с песто и зехтин

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Банички с песто и зехтин1 / 4
27/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Изключително бързи и лесни банички, които изчезват мигновено"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет точени
  • песто - 3 с.л.
  • зехтин - 30 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към зехтина се добавя топла вода в съотношение 1:2 или 1:1 в зависимост от това дали ги предпочитате по диетични.

Корите се поставят върху плота една по една. С разтвора от зехтин и вода се намазва едната половина на кората, прегъват се и се намазват отново. В единия край с лъжичка се разпределя малко от пестото.

Подгъват се страничните крайчета около сантиметър. Подгънатото също се намазва. Навиват се на рулца и пак се намазват.

Подреждат се на разстояние едно от друго върху хартия за печене. Намазваме отгоре пак зехтина с водата.

Печем в предварително загрята фурна на 200-220 градуса, докато се зачервят.

По време на печенето може да се маже пак. Ако искаме рулцата да са меки, след изваждане от фурната се покриват с чиста кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: