Картофени шницели

01/11/2015
от КеранкаНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 174
  • Преглеждания за месеца139
  • Преглеждания за седмицата32
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват се на едро и се сваряват. Смачкват се, докато са още топли, и се смесват с разбитите яйца, скълцания лук, сиренето, брашното, копъра и другите подправки.

Омесете картофена кайма и я оставете да се охлади. Междувременно се заемете с панировката. Изсипете галетата и я смесете с подправките. В друг съд чукнете яйцата и ги разбийте. Започнете да оформяте шницели от картофената кайма.

Оваляйте ги първо в яйцето и после в галетата. Разположете шницелите върху напръскана с мазнина хартия за печене /в тава/. Изпечете ги в предварително загрята фурна.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена Асенова-Писева
Каква е разликата от картофените кюфтета,освен във формата?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв