Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Шницели»Паниран шницел с гарнитура

Паниран шницел с гарнитура

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Паниран шницел с гарнитура1 / 2
14/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Такива сме си ние - стриктни и подробни - не само шницел ще ви приготвим, но и гарнитура към него ще спретнем"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г бонфиле
  • царевично брашно - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 150 г
  • масло - пържене
  • за гарнитурата
  • цвекло - 300 г
  • зеле - 300 г
  • моркови - 300 г
  • за дресинга
  • горчица - 2 ч.л.
  • копър - 1 връзка
  • мед - 2 ч.л.
  • лимонов сок - от 2 лимона
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се разделя на четири стека. Всеки от тях се начуква, а после се овалва последователно в брашното, яйцето и галетата.

Всеки шницел се изпържва от двете страни в мазнина и се оставя да се отцеди от нея върху кухненска хартия. През това време се прави салатата.

Зарзаватите се почистват и нарязват на дребни ивички. Подправят се с дресинг от скълцан копър, лимонов сок, зехтин, горчица и мед. Готовата салата се сервира като гарнитура към шницелите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: