Пирожки от маслено тесто с плънка от месо

29/10/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо560
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно - 350 г
  • масло - 160 г
  • сол - 1 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • За плънката
  • свинско месо - 200 г без сланина
  • телешко месо - 200 г
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1/2 глава
  • магданоз - 1 с.л. нарязан
  • коняк - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 40 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, маслото, яйцето и солта се приготвя тесто и се оставя на студено за 1-2 часа.

Лукът и чесънът се запържват, добавя се мляното месо, конякът и магданозът. Подправя се със сол и черен пипер.

Тестото се разточва и от него се изрязват кръгчета с помощта на стъклена чаша.

Върху всяко кръгче се поставя от плънката и краищата се притискат добре.

Пирожките се подреждат се в тавичка, покрита с хартия за печене. Пекат се в предварително затоплена фурна за 20-25 минути на 180 градуса.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар