Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Пирожки»Пирожки от маслено тесто с плънка от месо

Пирожки от маслено тесто с плънка от месо

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Пирожки от маслено тесто с плънка от месо1 / 2
29/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г
  • масло - 160 г
  • сол - 1 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • За плънката
  • свинско месо - 200 г без сланина
  • телешко месо - 200 г
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1/2 глава
  • магданоз - 1 с.л. нарязан
  • коняк - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 40 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, маслото, яйцето и солта се приготвя тесто и се оставя на студено за 1-2 часа.

Лукът и чесънът се запържват, добавя се мляното месо, конякът и магданозът. Подправя се със сол и черен пипер.

Тестото се разточва и от него се изрязват кръгчета с помощта на стъклена чаша.

Върху всяко кръгче се поставя от плънката и краищата се притискат добре.

Пирожките се подреждат се в тавичка, покрита с хартия за печене. Пекат се в предварително затоплена фурна за 20-25 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: