Класически макарони карбонара

29/10/2015
Г-жа Илиева
отГ-жа ИлиеваНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 033
  • Преглеждания за месеца228
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • макарони - 500 г
  • пармезан - 200 г настърган
  • за соса
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 3 с.л. краве
  • гъби - 100 г
  • сметана - 1 кофичка заквасена
  • шунка - 200 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват във вода и се отцеждат. Лукът и чесънът се скълцват. Задушават се в масло и когато омекнат, към тях се прибавят нарязаните гъби.

Сместа се оставя да къкри 5 минути на слаб огън и в нея се включа нарязаната на кубчета шунка. Съдът се отдръпва от котлона и в него се добавят разбитите яйца и сметаната.

Връща се на огъня и се разбърква, така че сосът да се сгъсти. Когато това стане, се отстранява от печката. Макароните се заливат с него и се разбъркват. Посипват се с пармезан и се сервират.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар