Пържени пилешки крилца

29/10/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор1143267526
"Хрупкави крилца, от които всички искат да опитат "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 824
  • Преглеждания за месеца232
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки крилца – 500 г
  • сусам – 2 с.л.
  • кисело мляко – 5 с.л.
  • лимонов сок – 2 - 3 с.л.
  • кетчуп – 1 с.л.
  • мед – 1 с.л.
  • люти чушки – 1 бр.
  • царевично брашно – 1 к.ч.
  • галета – 1 к.ч.
  • червен пипер
  • олио – за пържене
  • мед – 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чушката на ситно и я смесете с останалите продукти, но без галетата, сусама, червения пипер и брашното. Мариновайте почистените пилешки крилца за около 1 час в хладилник.

След това смесете галетата, пипера, брашното и сусама.

Оваляйте маринованите крилца и ги запържете в загрято олио до златист цвят.

Сервирайте със салата по избор.
подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар