Постно зеле в гювеч на фурна

29/10/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
"Леко, лесно и вкусно. Само така бихме описали този постен гювеч от старите ни тефтери."
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 988
  • Преглеждания за месеца883
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • зеле - 1 глава
  • моркови – 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • доматена салца - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 150 г пресни или от консерва
  • сол - 1 равна с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • лимонтузу - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бахар - 3 - 4 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на тънки ленти, посолява се и се намачква.

В дълбока тенджера се запържват лукът, чесънът и нарязаните на кубчета моркови, добавя се осоленото и намачкано зеле и се бърка около 10 минути, докато омекне.

Добавят се червеният пипер, размитата в малко вода доматена салца, дафиновият лист, бахарът и лимонтузуто.

Овкусява се с черен пипер и сол и се прехвърля в гювеч. Отгоре се посипва с нарязаните на ситно домати.

Поставя се в студена фурна и се пече до готовност за 40 минути на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ivo
Ivo
27.07.2016 14:15
Става и в йенски съд.
0
0
ник най
ник най
08.02.2016 22:48
Най-после една рецепта която да не си я изкривила - браво, натурално семпло и вкусно. Браво 5 точки.

Обаче пак нещо малко си преиграла със салцата и доматите, пресни или от консерва - дублираш безсмислени нещата.
2
0
Ани
Ани
04.11.2015 12:18
Много вкусна и лека рецепта, браво на Севда!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв