Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Здравословна елда с гъби

Здравословна елда с гъби

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Здравословна елда с гъби1 / 5
29/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Мисия Да се храним вкусно и здравословно - изпълнена на 100 процента"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 гр. печурки или други
  • елда - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на полумесеци и намачкваме чесъна, запържваме ги в олиото.

Добавяме гъбите, нарязани на дребни парчета, да се пържат за около 5 мин.

Прибавя се почистената и измита елда.

Доливаме се 2 чаени чаши гореща вода, поръсваме с черен пипер на вкус и се задушава за 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#178366
Потребител#178366
Много лесна и приятна комбинация. Оцених я най-високо, заради балансирания вкус, лесна за подготовка и приготвене, хранителна, диетична и не оставя тежест в стомаха. Много хора намират елдата за безвуксна, но тук ще се влюбят във вкуса й! Добре е описана рецептата и съм сигурен, че ще се получи дори и при начинаещ готвач. Успех на всеки, който реши да я сготви!
28.01.2022 23:40
Илияна Димова
Илияна Димова
Благодаря за рецептата ! Ястието е много вкусно !
22.02.2017 09:33
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Правила съм кюфтета от елда, а също закуска с елда, овесени ядки и орехи. Кюфтетата много не ми ги харесаха, но затова пък закуската бе любима за моите внучета.
21.01.2016 20:05
1