Боб яхния

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Боб яхния
Снимка: Peti
14 / 15
08/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Неостаряваща класика в кухнята!"

Необходими Продукти

  • боб - 200 - 300 г
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 1 глава
  • червени чушки - 1 брой
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сос - 200 мл
  • джоджен - 1 ч.л.
  • девесил - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мазнина - 50 мл растителна
  • сол
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва от вечерта в студена вода. На другия ден се слага в обикновена тенджера с 1 ч.л. сода бикарбонат да заври.

След като поври 5 минути се сменя водата и се прехвърля в тенджера под налягане. Добавят се всички останали продукти - нарязаните на дребно зеленчуци, подправките и солта.

Тенджерата се затваря и се слага на степен 1 за варива. Вари се 25 минути и се снема от котлона. След 10 минути се отваря капака (след като клапанът е спаднал и налягането се е освободило).

Рецептата за боб яхния е изпълнена!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
519
47
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Една средно-готова наденичка се разрязва на гребен и се припържва леко. Слага се върху всяка чиния със сипан боб.
30.10.2023 19:23
Анонимен
Анонимен
За боб задължителна подправка е джоджен а лустрото-запръжката от 1/2 гл.лук на дребно, лъжица брашно и лъжица червен пипер!
19.12.2022 05:57
5
Eka
Eka
девисилът е много силен. аз не го харесвам, по-добре без него
05.02.2020 16:31
2
Йозлям Кадирова
Йозлям Кадирова
Много вкусно се получи.
23.05.2018 20:46
2
Петя Конова
Петя Конова
Ив обикновена тенджера се получава вкусно!
27.03.2018 22:10
2
1
Екатерина Куминска
Екатерина Куминска
Много вкусно се получава, благодаря за рецептата! А при нас се хареса много и поръсено с лют пипер.
08.03.2017 14:34
4
3
Nikolai nikolov
Nikolai nikolov
Използвах няколко пъти
Посочени инаписани рецепти
От много,много добре,това мага да сроделя.Блогодаря на създателите иучасниците внего,
Блогодарско от мен,аз съм нов и
21.04.2016 00:33
2
2
Мариана
Мариана
Много вкусен бобец стана.
03.02.2016 14:46
1
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Това е най добрата рецепта за боб ,аз също нямам тенджера под налягане ,готвих в нормална тенджерка и пак се получи Вкусно с кисели доматчета и морковче е прекрасно :)))
17.01.2016 13:13
4
Мариела Христова
Мариела Христова
Получи се и без да съм го варила в тенджера под налягане. Добавих и брашно, което запържих.
17.01.2016 13:02
3
1
Я Сен
Я Сен
...може и в оризоварка.
29.03.2014 18:33
1
sibilll
sibilll
ниамам такава тенджера
02.03.2014 18:47
1
ВЕНКО
ВЕНКО
БАБА ТИ ВСЕ В ТЕНДЖЕРА ПОД НАЛЯГАНЕ ГО Е ГОТВИЛА.
04.08.2013 21:57
31
3
никола
никола
кои иска да йаде боб нека отжори на интернет
вкусот на традицийата рецепти со латиницно писмо
ке направи боб за оценка 6
16.07.2013 15:53
1
3
daniela dimitrova
daniela dimitrova
сол се слага в боба когато е напълно сварен или по точно накрая,иначе не се сварява
10.05.2013 14:46
6
Лалка
Лалка
Но,ако няма6 тенджера под налягане?
09.05.2013 15:46
3
MANYAKA
MANYAKA
Рецептата е супер,но не се получи точно боб яхния.Наложи се да добавя брашно.
24.04.2012 11:59
karina
karina
Като се запарят.
07.11.2011 23:53
nadejda
nadejda
В боба доматите как стават по - вкусни - като се запържат или се сложат със зеленчуците да врат.
05.07.2011 19:32
3