Сьомга на грил фурна

29/10/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
Приготвяне10 мин.
Готвене12 мин.
Общо22 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 943
  • Преглеждания за месеца202
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сьомгата се намазва със зехтин, посолява се и се овкусява със сока на половин лимон.

В тефлонов тиган без мазнина се запечатва за 2 минути от всяка страна, като първо се поставя с кожата надолу.

Прехвърля се в тавичка и се допича във фурната с включена програма за печене на грил.

Пече се 10 минути на 200 градуса (в зависимост от дебелината на филето). Може да се наложи по дълго печене, но трябва да се наблюдава, за да не изсъхне.

При сервиране се поръсва с копър.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар