Топящи се картофи на фурна със самардала

29/10/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Тези топящи се на езика картофи са просто божествено вкусни. Топ Рецепта!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 810
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг.
  • сол - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • самардала - 1 ч.л.
  • олио - 30 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват. В тенджера се кипва вода, в която картофите се бланшират за 3 минути. Прехвърлят се в цедка, за да се изцедят и леко да се охладят.

През това време загряваме фурната на 180 градуса.
Изсипваме картофите в тава и добавяме подправките.

Разбърква се хубаво, за да се покрият картофите от всички страни, и изсипваме олиото.

Пекат се около 30 минути, като се разбъркват на двайстата, за да не залепнат.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

никнай
никнай
02.02.2016 23:17
Нищо особено, но научих нещо ново "самардала".
Благодаря .....

5 точки само за подправката.
2
0
75020
75020
12.02.2016 20:16
самардалата е уникална
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!