четвъртък, 23 октомври

Кавърма кебап

Публикувана от:
Видяно: 15 170 пъти
Националност: Балканска Кухня
Категория: Свинско
Рецепта за Кавърма кебап
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции3

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г крехко (може и телешко или агнешко)
  • праз - 4 - 5 стръка
  • целина - 1 резен
  • чушки - 3 - 4 червени сушени или пресни пиперки
  • доматено пюре - 50 мл
  • вино - 50 мл червено
  • мазнина - растителна
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз

Приготвяне на Кавърма кебап

Месото нарязваме на дребни късчета. Запържваме ги в сгорещената мазнина, докато се изпари отделилата се от тях течност.

Добавяме нарязания праз и накълцаната целина. Разбъркваме и добавяме нарязаните сушени или пресни пиперки. Разбъркваме отново и подправяме.

Добавяме доматеното пюре и заливаме с виното. Захлупваме с капак и оставяме да се задушава на тих огън. Яститето се вари до пълно омекване на месото, докато остане на мазнина.

Сервираме с ориз или картофи, поръсено със свеж магданоз.

3.5 от 11 Гласа

Отзиви (1)

  • 0
    0
    Отговор
    Miro

    2013-11-30, Оценка 5 от 5 за Кавърма кебап

    Ами днес сготвих! Сега е в тенжерата под налягане. На обяд ще видим, какво съм направил..:))

Домашна и бърза рецепта за Кавърма кебап. Намери ли това, което търсиш? Прелисти останалите категории за Кавърма кебап. Доказани рецепти от нашенската и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Кавърма кебап в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с множество рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.