Домашен ябълков сладкиш

30/10/2015
"Едва ли някога сте приготвяли някога по-уханен ябълков сладкиш от този! Поднесете го с ароматно кафе или топка сладолед "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо90 950
  • Преглеждания за месеца2232
  • Преглеждания за седмицата56
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • бисквити - 1 пакет чаени
  • масло - 125 г
  • ябълки - 700 г
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 опаковка
  • ванилия - 1 бр.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • канела - 1 с.л.
  • орехи - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава разтопяваме маслото на котлона. Отгоре нареждаме бисквитите.

Белим ябълките, почистваме ги от семките и ги режем на полумесеци. Овалваме ги в канела и ги подреждаме плътно върху бисквитите.

В купа разбиваме яйцата със захарта и прибавяме брашното, което е пресято с ванилията и бакпулвера.

Готовата смес изсипваме върху ябълките и бисквитите и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 мин.

Готовият сладкиш поръсваме с пудра захар.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Eva Staneva
Eva Staneva
26.01.2017 00:15
Хубава рецепта. Благодаря. Но моля, давайте някакъв размер на тавичката :) .
0
2
Ябълка
Ябълка
03.11.2015 21:16
Мисля, че се обръща обратно и тогава се поръсва с пудра захар, аз поне така го правя
11
3

Виж всички коментари или напиши такъв