Празени кюфтета

30/10/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 317
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се бланшира и се нарязва на ситно. Картофите се сваряват, изчаква се да изстинат и се настъргват.

Към картофите се добавя празът, разбитите яйца, настърганите сирене и кашкавал, наситнените зелени подправки, солта, самардалата и черният пипер.

Получава се меко и лепкаво тесто, от което се оформят плоски кюфтета, не по-дебели от 2 см., които се овалват в галета и се пържат в сгорещена мазнина до хрупкава златна коричка.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар