Домашен яйчен крем

31/10/2015
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
"Вълшебен и нежен крем, който далеч не се прави толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед!"
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 072
  • Преглеждания за месеца1359
  • Преглеждания за седмицата170
  • Рейтинг3,9 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се кипва на бавен огън. Жълтъците се смесват със захарта, солта и нишестето до еднородна смес.

Горещото мляко се налива на тънка струйка в яйчената смес при непрекъснато бъркане. Кремът се връща обратно в съда, в който е завряло млякото.

Загрява се до кипване и се вари 2 минути при непрекъснато бъркане.

Сваля се от котлона, прецежда се през сито и се добавя ванилията. Разбърква се и се оставя да се охлади за 10 минути.

Маслото се нарязва на тънки парчета и се добавя в крема при непрекъснато бъркане.

Кремът се оставя да изстине напълно, след което се съхранява в хладилник до 4 дни.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар