Шницели с гъбен сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Шницели с гъбен сос1 / 3
31/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Веднъж да ги опитате, и после няма да спрете да мислите за тях, докато не ги приготвите отново и отново"

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г телешка
  • галета - 3 с.л.
  • зелен лук - 1 стрък
  • бяло вино - 1 в.ч.
  • бульон - 1 кубче телешки
  • гъби - 250 г
  • масло - 30 г
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 30 г
  • олио - за пържене
  • черен пипер
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз - ½ връзка
  • лук - 1 глава
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л.
  • За паниране
  • яйца - 2 бр.
  • галета
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете магданоза и лука на ситно. Смесете каймата с яйцето, черен пипер, сол, галетата, зеления лук и магданоз.

Разбъркайте добре сместа и оформете по-големи кюфтета, които се приплескват, за да станат плоски.

След това ги оваляйте последователно в брашно, яйце и галета. Изпържете ги в сгорещено олио. Нарежете лука и гъбите, след което ги задушете в сгорещеното масло с олио.

След 10-тина минути добавете брашното, разбъркайте и махнете от котлона. Сипете бялото вино, разбъркайте и върнете на котлона.

Налейте около 400 мл вода, добавете бульона и кипнете. Варете соса до сгъстяване. Накрая добавете лимоновия сок и сервирайте шницелите с този сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: