Пиле по планински

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Пиле по планински1 / 2
13/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Не търсете повече рецепти за пиле, защото току що открихте най-вкусната - Пиле по планински"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 800 г филе
  • бекон - 300 г
  • кисели краставички - 4 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • заквасена сметана - 1 к.ч.
  • топено сирене - 100 г
  • кашкавал - 150 г
  • черен пипер
  • сол
  • къри - 1 щ.
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на кубчета. Задушава се в мазнина с подправки. След това се прехвърля в тава заедно с нарязаните на кубчета бекон, картофи и кисели краставички.

Тези продукти се смесват с топеното сирене и заквасената сметана. Сместа се подправя и се разбърква. Пече се в загрята на умерена температура фурна около 40 минути.

След това се поръсва с настърган кашкавал и се връща във фурната, за да се образува златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: