Маринован скобар в буркани

18/03/2016
Nasko
отNaskoНовак
Приготвяне60 мин.
Готвене5 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо699
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба - 3 бр. скобар
  • копър - 1 връзка
  • за саламурата
  • сол - 1 ч.ч. морска
  • вода - 4 ч.ч.
  • черен пипер - 10 зърна
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 2 ч.ч.
  • за маринатата
  • вода - 4 ч.ч.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибите от люспите, вътрешностите, главата, опашките. Подреждаме ги в тава и ги заливаме със саламура от посочените съставки. Рибите се оставят така за 2 дни на студено място.

След това се измиват от саламурата, освобождават се от кожата, перките и гръбначната кост. Това трябва да се случи много внимателно, за да не бъде похабено месо.

Добитите така филета режем на късове и редим в буркани, заедно с черен пипер и копър. Поливаме с маринатата, която предварително сме възврели и затваряме бурканите с капачка.

Тези консерви не се стерилизират. Държат се на хладно и тъмно място. Могат да се консумират до няколко месеца.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар