Пържоли от морунаж

27/12/2015
Калинка
отКалинкаНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо695
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 2 бр. морунаж
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • масло - за пърженето
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • бяло вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-важното условие, което трябва да спасите, е да си набавите прясна риба. Тя се почиства от вътрешностите, главата, люспите и перките.

Измива се на течаща вода и се подсушава леко. След това се филетира с помощта на остър нож.

Парчетата риба се накисват в малко вода, вино, лимонов сок, черен пипер и сол.

След два часа се отцеждат и се панират в брашно. Пържат се хубаво в сгорещeна мазнина. Поднасят се с бяло вино и свежа салата.
подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар