Мариновани зеленчуци на грил

09/11/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Ароматни и вкусни мариновани зеленчуци, които ни накараха да забравим за пържолата "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 441
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани
  • тиквички
  • червени чушки
  • домати - малки чери доматчета
  • лук - червен
  • магданоз
  • чесън - скилидки
  • оцет - 1 ч.ч., за мариноването
  • олио - 1 ч.ч.
  • захар - 1ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците - тиквичката нарежете на дебели колелца, патладжана на филии, чушките и лука на 2 половини, а доматите и чесънът нека останат цели. Патладжанът посолете и оставете да се отцеди черната вода.

Смесете съставките за маринатата и накиснете за 1/2 час всички зеленчуци в нея. След това ги изпечете на грил или грил тиган за кратко.

Маринованите зеленчуци на грил са подходяща гарнитура за меса и яйца.

подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

стефан
стефан
02.03.2013 21:34
ПОдходящи за вегетарианци и добро питие
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв