Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печени трътки на фурна

Печени трътки на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Печени трътки на фурна1 / 2
31/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Досадно е да чистите трътките, ама след това стават толкова вкусни печени, че ще видите, че усилието си струва"

Необходими Продукти

  • трътки - 1 кг пилешки
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • мащерка
  • сминдух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките трътки се почистват и измиват. Оставят се да изпръхнат от водата и се нареждат в намазнена тавичка.

Поливат се с бяло вино, подправят се и се поставят в загрята на 200 градуса фурна.

Пекат се до готовност, като през това време се разбъркат 1-2 пъти. Поднасят се с варен ориз или свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Обожаваме ги всички в къщи,особено на шишче и на скара!Голяма вкусотия!
07.09.2023 18:37
никнай
никнай
Супер, колкото е елементарна двапъти повече е вкусно.
20.02.2016 01:55
1