Класически виенски шницел с картофки

01/11/2015
Приготвяне60 мин.
Готвене110 мин.
Общо170 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 288
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - 900 кг котлети с кост
  • галета - за овалване
  • царевично брашно - за овалване
  • яйца - 2 бр. големи
  • картофи - 1 кг
  • червен лук - 1 глава
  • копър - 1 стрък
  • самардала - 2 щ.
  • балсамов оцет
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • бульон - 1 кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите се обезкостяват и се обработват с кухненско чукче, така че да изтънеят.

След това се поръсват със сол и черен пипери и се овалват последователно в брашно, яйце и галета.

Изпържват се в мазнина и се нареждат върху кухненска хартия, за да се отцедят от нея. След това картофите се обелват и нарязват на едри късове.

Сваряват се в подсолена вода и докато се още топли и воднисти, се поръсват с натрошен бульон.

Подправят се с балсамов оцет, черен пипер, самардала и зехтин. Добавят им се скълцаните червен лук и копър. Така приготвените картофки се поднасят като гарнитура към шницелите.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Веселина Константинова
Изглежда страхотно! Не съм приготвяла виенски шницел.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв