Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Риба на халогенна фурна

Риба на халогенна фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Риба на халогенна фурна1 / 2
06/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 4 бр. по избор
  • лайм - 2 бр.
  • соев сос - 2 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства, както обикновено. Подсушава се, филетира се и се поставя в дълбок съд. Полива се със сока от изстисканите лаймове и соевия сос.

Поръсва се със скълцани чесън, копър и магданоз, както и със сол и черен пипер. Ако рибата, която сте намислили да ползвате, е мазничка, може да не добавят никакво масло.

Ако обаче е по-суха, можете да капнете малко зехтин към маринатата. След като рибата се поле с всички съставки, съдът се прибира в хладилник за 2 часа.

После филетата се редят в алуминиева тавичка и се слагат да се пекат на долна скара в халогенна фурна за 30 минути на 200 градуса.

След това тавичката се вади, рибата се обръща и тавичката се мести на горната скара. Яденето продължава да се пече на 200 градуса, само че този път времето за печене е малко по-кратко-около 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: