Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Белгийски бухти с ябълки

Белгийски бухти с ябълки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
Белгийски бухти с ябълки1 / 2
07/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • брашно - 5 к.ч.
  • масло - 2 с.л. разтопено
  • пудра захар - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • жълтъци - 2 бр.
  • мая - 30 г
  • белтъци - 2 бр.
  • ябълки - по 1/4 ябълка за бухта
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята с малко прясно мляко. Объркайте брашното с пудрата захар, топеното масло, прясното мляко, жълтъците и маята.

След това объркайте внимателно сместа с разбитите на сняг белтъци. Готовото тесто оставете да престои 3 часа - за това време трябва добре да бухне.

Разточете тестото на тънка кора. Нарежете я на квадрати със страна 10 см. Във всяко квадратче сложете по 1/4 обелена и изчистена от семки ябълка.

Прегънете тестото по диагонал и защипете краищата на получените триъгълните с мокри пръсти.

Ябълковите бухти се пържат в сгорещена мазнина до апетитен златист цвят. Поднасят се топли, поръсени с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: