Дюнер с булгурени кюфтета

01/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 045
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • кюфтета - 500 г булгурени
  • питки - 10 бр. лаваш или арабски питки
  • салата айсберг - 1/2 глава
  • домат - 3 бр.
  • сок от нар - на вкус
  • лимонов сок - на вкус
  • пикантна паста - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Върху лаваша или разполовената по дебелина арабска питка с помощта на лъжица се размазват 2-3 булгурени кюфтета.

Върху тях се намазва от пикантната паста. Подреждат се нарязани парчета айсберг и домат.

Полива се с около 1-2 супени лъжици сок от нар и лимонов сок. Навива се на стегнато руло, което може да се среже под ъгъл.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Vildan Ahmedova
Vildan Ahmedova
04.08.2016 10:54
А някой да знае къде може да се намерят питки?
0
0
никнай
никнай
06.02.2016 21:08
С всичко което е написано съм съгласен но не и с името.
Плънката така завита в лаваша се нарича дюрюм или урап но не и дьонер (дюнер) ....
0
0
Люси
Люси
30.11.2015 20:46
Изглежда точно като тези които ядох преди време в Одрин!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв