Домашен маслен крем

02/11/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
"Научите ли се да приготвяте домашен маслен крем, нито един сладкиш или торта няма да ви се опъне "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 976
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се оставя да омекне на стайна температура. Яйцата се разбиват и се добавя захарта. Разбива се до бяло. Млякото се кипва и на тънка струйка се добавя в яйчената смес при непрекъснато бъркане.

Сместа се загрява, без да кипне, при непрекъснато бъркане, до появата на леки мехури по повърхността. Сваля се от котлона и се охлажда до стайна температура.

Омекналото масло се разбива на крем и при непрекъснато разбиване се добавя яйчената смес, като се добавя по една супена лъжица, разбърква се и се добавя следващата.

Добавя се конякът и ванилията, разбърква се и се използва за торти и сладкиши.
подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар