Кекс Дунапрен

03/11/2015
"Уникално вкусен кекс Дунапрен, който непременно трябва да опитате "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 212
  • Преглеждания за месеца535
  • Преглеждания за седмицата38
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг2.5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • нишесте - 2 бр. пшенично
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата разбиваме със захарта много добре, докато утроят обем си. Към тях постепенно прибавяме олиото и продължаваме да разбъркваме.

В отделен съд смесваме нишестето и бакпулвера, прибавяме ги към яйчената смес.

Полученото тесто изсипваме в тава, предварително намазана с масло и поръсена с брашно.

Печем се в загрята фурна на 180 градуса за 30 мин.

По време на печенето не отваряме фурната.

След като извадим кекса и съвсем леко го охладим, го поръсваме с пудра захар.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Цветалина Цветкова
Какво означава "нишесте - 2 бр. пшенично", защото различните фирми предлагат различни грамажи, срещала съм от 50 до 200 грама, а ще има значение колко е количеството, предполагам :)
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв