Домашен лаваш

03/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 336
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • вода - 220 мл.
  • брашно – 500 г
  • сол – 1 ч.л.
  • мая – 1 кубче от 20 гр.(прясна) или 7 г суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива с малко вода и брашно и се оставя, докато шупне. Замесва се тесто от водата, солта, маята и брашното.

Поставя се на стайна температура, завито с прозрачно домакинско фолио. Когато се надигне, се взема по малко от тестото и се правят малки топчета с диаметър около 5-6 см. Пак се оставят да втасат.

Разточват се на тънки палачинки с дебелина 1-2 мм. Загрява се тефлонов тиган и така приготвените питки се пекат на сух тиган на средна температура за 10-15 секунди от всяка страна.

Когато питките побелеят и се появят мехурчета, се обръщат.

Не трябва да се чака много, за да не пресъхнат и да се начупят.

Готовите питки се вадят от тигана и се поставят между влажни кърпи.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар