Хляб с овесени трици

06/11/2015
Гергана
отГерганаНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 587
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг2.7 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 450 г пълнозърнесто
  • овесени трици - 70 г
  • мая - 1 с.л. суха
  • сол - 2 щ.
  • захар - 2 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в 5 с.л. вода заедно със захарта. Брашното се смесва с овесените трици и солта. Към тях се добавят разтвора с маята и около 350 мл вода.

Всичко се разбърква и се омесва тесто. То се оставя да почива един час, след което пак се омесва. Оформя се хлебче, по което се правят три леки разреза.

Прехвърля се в намаслена тава и се пече в загрята на 200 градуса фурна малко повече от половин час. Готовият хляб се вади и се напръсква с вода, след което се покрива с чиста кърпа.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар