Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консервирана царевица в буркани

Консервирана царевица в буркани

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Консервирана царевица в буркани1 / 2
04/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
125 мин.
Общо
135 мин.
"Ето как любителите на царевица да си я консервират, за да си хапват, когато изчезне от пазара"

Необходими Продукти

  • царевица - 5 кг
  • сол - на вкус
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С нож се изрязват зърната от кочаните, да не се реже до самия кочан. Зърната се измиват и се поставят в тенджера.

Покриват се с вода и се варят 5 минути. Отцеждат се и се пълнят в буркани. Пълни се 1 пръст под ръбчето на буркана.

Добавя се сол на вкус и бурканът се залива с вода. Консервите се запечатват с капачки и се стерилизират 2 часа.

След това се изваждат от водата. Съхраняват се на тъмно и студено място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: