Пълнени яйца върху канапе

27/12/2015
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 314
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Твърдо сварените яйца режем по дължина на две половинки. Внимателно отделяме жълтъка. Претриваме го с вилица и към него добавяме половината от майонезата, черен пипер и сол на вкус. С получения жълтъчен крем пълним белтъчените половинки.

Нарязваме франзелата на тънки филийки, които мажем с масло и посоляваме. Запичаме ги във фурната на функция горен реотан или скара.

Нарязваме доматите на кръгчета. Приготвяме сос от останалата майонеза, киселото мляко, сол и пипер на вкус. Режем краставичките на тънко.

Върху всяка запечена филийка поставяме домат, върху него напълнена яйчена половинка обърната с разреза надолу. Поливаме с приготвения майонезен сос и украсяваме с краставичките.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Христилияна Личева
Изглеждат доста апетитно! Браво!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв