Пълнени яйца върху канапе

27/12/2015
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 222
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • майонеза - 1 к.ч.
  • масло - 25 г
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • франзела - 1/2
  • домати - 2 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • сол - на вкус

Начин на приготвяне

Твърдо сварените яйца режем по дължина на две половинки. Внимателно отделяме жълтъка. Претриваме го с вилица и към него добавяме половината от майонезата, черен пипер и сол на вкус. С получения жълтъчен крем пълним белтъчените половинки.

Нарязваме франзелата на тънки филийки, които мажем с масло и посоляваме. Запичаме ги във фурната на функция горен реотан или скара.

Нарязваме доматите на кръгчета. Приготвяме сос от останалата майонеза, киселото мляко, сол и пипер на вкус. Режем краставичките на тънко.

Върху всяка запечена филийка поставяме домат, върху него напълнена яйчена половинка обърната с разреза надолу. Поливаме с приготвения майонезен сос и украсяваме с краставичките.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Христилияна Личева
Изглеждат доста апетитно! Браво!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв