Добруджанска яхния с паприкаш

26/11/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо672
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • паприкаш - 1 буркан
  • олио - 1 к.ч.
  • масло - 30 гр.
  • лук - 2 глави
  • целина - 1/2 глава
  • моркови - 3 бр.
  • ориз - 2 к.ч.
  • домати - 3 бр., пресни или от консерва
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребно лука, морковите и целината. Задушаваме в олиото и малко вода до омекване. Добавяме паприкаша и едро нарязаните домати.

Прехвърляме в тавичка.

Измития ориз прибавяме към продуктите. Посоляваме и заливаме с гореща вода или бульон, така че да покрие ориза, и печем 20 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Преди сервираnе поръсваме с магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар