Панирани свински уши

26/11/2015
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 543
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свински уши - 500 гр.
  • яйца - 3 бр.
  • бира - 3 к.ч.
  • брашно - 5 с.л.
  • олио - 3 к.ч.
  • магданоз - 1/4 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с вряща подсолена вода слагаме добре почистените свински уши и варим до омекване.

В купа разбиваме яйцата, добавяме бирата, нарязания на дребно магданоз, брашното и малко сол.

Нарязваме ушите на ромбчета или правоъгълничета, потапяме ги в бирената паста и пържим в сгорещена мазнина до порозовяване.

Поръсваме с черен пипер и поднасяме.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
11.04.2016 10:33
Интересно за гости, които вземат просто нещо панирано, а после се оказва че то хрупка. Голяма изненада ще да е.
0
0
Люси
Люси
30.11.2015 20:05
Добро и лесно мезе за бира :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв