Свински уши на фурна

15/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 947
  • Преглеждания за месеца189
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме свинските уши. Сваряваме ги в тенджера с подсолена вода, където сме добавили нарязаните на едро лук, моркови и целина.

Варим до омекване на ушите. Отцеждаме месото и го нарязваме на ивички и поставяме в тавичка.

Приготвяме бешамелов сос, като запържваме в маслото брашното и разреждаме с прясното мляко, но трябва да внимаваме да не стане на бучки, затова разбъркваме с тел.

Прибавяме половината от настъргания кашкавал, горчица, сол и черен пипер.

Поливаме получения сос върху ушите, поръсваме с останалия кашкавал и печем в загрята фурна за 10 минути на 200 градуса.

Поднасяме горещи.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар