Свинска кавърма в омлет

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Свинска кавърма в омлет1 / 2
04/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 750 г
  • олио - 1 1/2 к.ч.
  • праз - 3 стръка
  • домати - 3 бр.
  • чушки - 3 бр., червени
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • люти чушки - на вкус
  • сол - на вкус
  • За омлетите
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • масло - 30 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на кубчета, запържваме го в олиото и го изваждаме. В същата мазнина запържваме праза и чушките, добавяме 1 с.л. вода и доматите нарязани на дребно.

По желание добавяме цели люти чушки. Пържим докато остане на мазнина, поръсваме с червения пипер и връщаме месото. Посоляваме и овкусяваме с черен пипер на вкус.

Приготвяме пет омлета, като разбиваме яйцата с прясното мляко и ги пържим в разтопеното масло. Сервираме като поставяме омлета, върху него разпределяме от кавърмата и го завиваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: