Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Йоленбрьод - бирена супа

Йоленбрьод - бирена супа

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Йоленбрьод - бирена супа1 / 2
04/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • светла бира - 500 мл.
  • тъмна бира - 500 мл.
  • джинджифил - 1 парче колкото кибритена кутийка
  • захар - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 40 мл.
  • жълтък - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяме бирите заедно с джинджифила да заврят.

Към едната с.л. брашно прибавяме 20 мл. студено мляко и изливаме в супата.

Подправяме със захар и сол на вкус.

Яйцето с останалото брашно и мляко се разбърква и много бавно с постоянно бъркане се прибавя към бирата.

Ври още 5 мин., сваляме го от огъня и застройваме с жълтъка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: