Вишнева туршия

27/11/2015
Криси Черникова
отКриси ЧерниковаЧирак15973773
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо370
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • вишни - 5 кг
  • за маринатата
  • оцет - 1 л
  • захар - 1 кг
  • вода - 1200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вишните се измиват и почистват от дръжки. Нареждат се в подготвените буркани, и то 1 см под ръба на съда.

Възвира се марината от захар, оцет и вода, след което с нея се заливат плодовете.

Бурканите се затварят с капачки и се стерилизират 10-15 минути.

Така приготвените вишни могат да се поднасят с ястия от свинско, телешко и пилешко месо.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар