Леща яхния

27/11/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Тази рецепта е класическата българска рецепта за леща яхния - приготвя се бързо, лесно и е много вкусна!"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+2 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо162 611
  • Преглеждания за месеца361
  • Преглеждания за седмицата170
  • Коментирана22 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Лещата, заедно с моркова и чесъна се сварява до омекване в около 1, 5-2 л вода, след което се посолява. Прибавят се клончета чубрица, а след като лещата се свари добре, чубрицата се отстранява.

Прави се запръжка от нарязания на тънки полумесеци лук и брашното, добавя се доматеното пюре, а след това и червеният пипер.

Запръжката се темперира с част от лещения бульон и се прибавя към ястието.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 54
4 18
3 10
2 3
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (22)

katq
katq
17.05.2016 21:19
Страхотно е приготвена! Браво!
1
0
Ivo
Ivo
27.04.2016 19:03
Аз при варенето на лещата прибавям една глава чесън необелена но много добре измита. Дава много приятен вкус.
0
0
Радомира Михайлова
Аз винаги съм я правила по същия начин, с изключение на това, че лука го варя и запръжката ми е без него :)
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти