Леща яхния

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
27/11/2010
"Тази рецепта е класическата българска рецепта за леща яхния - приготвя се бързо, лесно и е много вкусна!"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+2 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо158 424
  • Преглеждания за месеца544
  • Преглеждания за седмицата177
  • Коментирана22 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • леща - 400 г
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • моркови - 1 брой, настърган
  • червен пипер
  • чубрица
  • сол

Приготвяне

Лещата, заедно с моркова и чесъна се сварява до омекване в около 1, 5-2 л вода, след което се посолява. Прибавят се клончета чубрица, а след като лещата се свари добре, чубрицата се отстранява.

Прави се запръжка от нарязания на тънки полумесеци лук и брашното, добавя се доматеното пюре, а след това и червеният пипер.

Запръжката се темперира с част от лещения бульон и се прибавя към ястието.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 54
4 17
3 10
2 3
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (22)

Изпрати
katq
katq
17.05.2016 21:19
Страхотно е приготвена! Браво!
1
0
Ivo
Ivo
27.04.2016 19:03
Аз при варенето на лещата прибавям една глава чесън необелена но много добре измита. Дава много приятен вкус.
0
0
Радомира Михайлова
Аз винаги съм я правила по същия начин, с изключение на това, че лука го варя и запръжката ми е без него :)
1
0
Люси
Люси
09.12.2015 12:03
Беше много вкусна, благодаря. варих я около 40 минути, но според мен си зависи от лещата.
1
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
13.05.2016 20:27
това щях да питам и аз...колко време горе-долу?
0
0
stefan
stefan
29.11.2015 15:53
mnigoe gotina.evala
0
0
Ивелина
Ивелина
04.01.2015 19:35
Правила съм тази рецепта вече няколко пъти и винаги става чудесна, благодаря!
1
0
стефан
стефан
21.01.2014 22:15
до Симо:
ами аз варя доста поне час иначе си е твърдичка!
1
1
мими
мими
29.11.2013 19:09
Ако добавите накрая и малко кимион , ще стане супер!
5
1
Дани
Дани
25.11.2013 15:38
Искрени благодарности за рецептата.Аз съм начинаеща в готвенето,но благодарение на вас лещата ми се получи отлично.Да сте жива и здрава.Поздрави от мен :)
6
1
Величка Иванова
Величка Иванова
30.09.2013 11:50
Много хубава стана! Благодаря Би!
1
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с