Леща яхния

27/11/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф444
"Тази рецепта е класическата българска рецепта за леща яхния - приготвя се бързо, лесно и е много вкусна!"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо180 613
  • Преглеждания за месеца1099
  • Преглеждания за седмицата263
  • Коментирана22 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Лещата, заедно с моркова и чесъна се сварява до омекване в около 1, 5-2 л вода, след което се посолява. Прибавят се клончета чубрица, а след като лещата се свари добре, чубрицата се отстранява.

Прави се запръжка от нарязания на тънки полумесеци лук и брашното, добавя се доматеното пюре, а след това и червеният пипер.

Запръжката се темперира с част от лещения бульон и се прибавя към ястието.подобни рецепти тук

5 57
4 20
3 11
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (22)

Катя Благоева
Страхотно е приготвена! Браво!
1
0
Ivo
Ivo
27.04.2016 19:03
Аз при варенето на лещата прибавям една глава чесън необелена но много добре измита. Дава много приятен вкус.
0
0
Радомира Михайлова
Аз винаги съм я правила по същия начин, с изключение на това, че лука го варя и запръжката ми е без него :)
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв