Консервирани зелени маслини

08/11/2015
Филипова
отФилиповаНовак
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 115
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свежите маслини се почистват и измиват. Цепват се лекичко с нож и се слагат в дълбок съд, след което се покриват с вряла вода. Съдът се оставя на хладно и в следващите няколко дни водата се сменя, като се добавя студена такава.

Целта е да се премахне горчивината им. След това водата се сменя пак и маслините се смесват с лимоните, лимоновия сок, солта и отново се покриват с вода.

Съдът, в който стоят, се покрива също. След 6-7 дни маслините се вадят от саламурата и се разпределят в буркани. Долива им се зехтин и бурканите се затварят. Стерилизация не е нужна.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар