Домашен крем брюле със сладолед

06/11/2015
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо484
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг1 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Загряваме фурната на 90 градуса. В купа разбиваме жълтъците със захарта продължително, докато се получи гъст крем.

Смесваме прясното мляко със сметаната, загряваме ги на слаб котлон. Върху тях прецеждаме разбитите жълтъци. Разбъркваме добре и добавяме ванилията.

Получената смес сипваме в огнеупорни купички и ги поставяме във фурната, в която вече сме сложили тавичка с вода, за да има влага. Печем докато стегне. Вадим формичките от фурната и леко охлаждаме.

Прибираме в хладилника за една нощ. Преди да поднесем десерта, поръсва ме с кафявата захар и го запичаме във фурната само на горен реотан.

Захарта трябва да се карамелизира и да има хрупкава коричка. Поднасяме готовия крем с добавка сладолед по избор.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар