Домашен крем брюле със сладолед

06/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо662
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме фурната на 90 градуса. В купа разбиваме жълтъците със захарта продължително, докато се получи гъст крем.

Смесваме прясното мляко със сметаната, загряваме ги на слаб котлон. Върху тях прецеждаме разбитите жълтъци. Разбъркваме добре и добавяме ванилията.

Получената смес сипваме в огнеупорни купички и ги поставяме във фурната, в която вече сме сложили тавичка с вода, за да има влага. Печем докато стегне. Вадим формичките от фурната и леко охлаждаме.

Прибираме в хладилника за една нощ. Преди да поднесем десерта, поръсва ме с кафявата захар и го запичаме във фурната само на горен реотан.

Захарта трябва да се карамелизира и да има хрупкава коричка. Поднасяме готовия крем с добавка сладолед по избор.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар