Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Ягодов чийзкейк със заквасена сметана

Ягодов чийзкейк със заквасена сметана

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Ягодов чийзкейк със заквасена сметана5 / 6
16/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Идеалният чийзкейк е лек, ароматен, вкусен и се приготвя лесно. Идеалният чейзкейк е този ягодов чийзкейк със сметана"

Необходими Продукти

  • за блата
  • бисквити - 100 г
  • кашу - 1/3 ч.ч.
  • масло - 1 пакетче, краве
  • за крема
  • маскарпоне - 300 г
  • заквасена сметана - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/3 ч.ч.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • за поливката
  • ягоди - 1 и 1/2 ч.ч. пресни
  • захар - 5 с.л.
  • желатин - 1/2 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе бисквитите и ядките по удобния за нас начин. Смесваме ги с разтопеното масло и оформяме блат по дъното и стените на форма за торта. Прибираме в хладилника за 1 час.

През това време в кухненски чопър слагаме маскарпонето, заквасената сметана, прясното мляко, захарта и лимоновата кора. Пасираме и получаваме крем. Него разстиламе върху блата и връщаме обратно на студено.

Почистваме ягодите и ги измиваме. Разполовяваме ги и ги оставяме в емайлиран съд. Поръсваме ги със захар и изчакваме 2-3 часа. След това ги загряваме на слаб огън и започваме да ги бъркаме около 10 минути.

Сваляме сместа от котлона и оставяме да се охлади. Смесваме с желатина, приготвен според указанието му, след което разбъркваме добре.

Даваме време на сместа да се охлади още и след това с нея покриваме чийзкейка. Връщаме в хладилника за 7-8 часа.

Ягодовият чийзкейк със заквасена сметана е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#188221
Потребител#188221
С посочените количества става малко тъничък, но пак е вкусен. Аз добавих повече плодове отгоре - 2 и 1/2 ч.ч. Също така сложих и желатин в крема, иначе нямаше да стегне. Рецептата може да се изпълни и с малини.
29.04.2018 17:03
8