Гювеч с фазан

12/04/2016
"Като магия - една хапка и завинаги ставате заклет почитател на ястията с дивеч "
Приготвяне25 мин.
Готвене130 мин.
Общо155 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 885
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • фазан - 1 бр.
  • печурки - 350 г
  • картофи - 4 бр.
  • грах - 2 с.л.
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • галета - 2 с.л.
  • домати - 4 с.л. от консерва
  • бяло вино - 2 к.ч. Совиньон блан
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • розмарин
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме почистения фазан на големи парчета. Скълцваме лука и го задушаваме в зехтин за няколко минути, като добавим към него и 2 с.л. галета.

След това го пресипваме в намазнения гювеч.

Почистваме и нарязваме останалия зарзават и го добавяме в съда заедно с птичето месо и гъбите.

Поръсваме с подправките и заливаме с доматите и бялото вино. Доливаме вода, колкото да се покрият всички продукти.

Затваряме и печем 2 часа на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар