Домашен Чийзкейк със сметана и извара

07/11/2015
Raya
отRayaНовак
"Ето така най-добре се разпуска след напрегнат работен ден - с парче чийзкейк или две "
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 716
  • Преглеждания за месеца533
  • Преглеждания за седмицата161
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • за блата
  • бисквити - 150 г по избор
  • орехи - 50 г сурови ядки
  • масло - 1 пакетче, краве
  • за крема
  • извара - 600 г
  • сметана - 100 мл течна
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • за поливката
  • конфитюр - 1 бр. от боровинки
  • за украсата
  • боровинки - 1 шепа или други
  • ягоди - 1 шепа или други
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим смес от натрошените бисквити и орехи. Разбъркваме с размекнатото масло и оформяме блат във форма за чийзкейк или друг подобен съд. Прибираме в хладилник за час.

В купа слагаме изварата, сметаната, лимоновата кора и захарта. Разбиваме до получаването на пухкав крем. Разпределяме го върху блата и връщаме на студено за 2 часа.

През това време изваждаме конфитюра да се отпуска на стайна температура. Разбиваме го и него. После вземаме от сладкото с малка лъжичка и много внимателно разпределяме върху крема.

Важно е двата пласта да не се смесят, но дори и това да стане на места, не се притеснявайте. След като наредим измитите и подсушени плодове отгоре, всякакви малки грешчици се заличават.

Така приготвения чийзкейк прибираме в хладилника за една нощ. След това го режем с остър нож на парчета и сервираме.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Атидже Куйджуклу
Направих го, но сместа се разтича или може би зашото са минали само 2 часа? До сутринта ще стегне ли?
0
0
Мариана
Мариана
01.02.2016 19:55
Голяма вкусотия стана.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!